سؤال مهمی که عموماً برای افرادی که میخواهند وارد بازار کار شوند به وجود میآید این است که چرا باید شرکت ثبت کنیم؟ جهت پاسخگویی به این سؤال باید مفهوم شرکت را بدانید و سپس به ثبت کردن آن بپردازید. شرکتها اجتماعی از افراد حقیقی و حقوقی هستند که برای انجام عملیات تجاری و به دست آوردن سود به ثبت شرکت روی آوردهاند.
زمانی که شرکت ثبت شود امتیازات قانونی برای اعضای آن در نظر گرفته خواهد شد. فراموش نکنید داشتن یک شرکت قانونی موجب میشود که فعالیتهای گسترده باهدف پیشرفت و رسیدن به اهداف بدون هیچ مانعی صورت میگیرد؛ لذا اگر صاحب یک کسبوکار هستید حتماً برای ثبت کردن آن قدام کنید.
برسی دلایل ثبت شرکت
ثبت کردن شرکت میتواند دلایل متفاوتی داشته باشد. در ادامه برخی از این دلایل را خدمتتان معرفی کردهایم. در نظر بگیرید حتی وجود یکی از این دلیلها برای اقدام جهت ثبت شرکت کافی بوده و نیازی نیست منتظر بمانید تا با دلیل بیشتری شروع به ثبت کردن کسبوکارتان کنید.
- داشتن وجهه قانونی انواع فعالیت ها:
زمانی که فعالیت یک کسبوکار تحت نظارت قانون باشد اعتبار بالاتری میان مردم خواهد داشت. از همین رو فرصتهای بیشتری برای کسب درآمد به دست میآورد. اگر قانون پشتیبان فعالیت شرکت باشد ارگانهای بزرگتر به آنها اعتماد میکنند و فعالیت و پروژههای خود را به آنها میسپارند. به همین علت در جواب افرادی که میگویند چرا باید شرکت ثبت کنیم خواهیم گفت که ثبت شدن یک کسبوکار باعث رسیدن به اعتبار و فرصتهای بیشتر جهت درآمدزایی میشود.
- داشتن امنیت شغلی:
زمانی که فعالیت یک کسبوکار ثبت شود اگر با مشکل مواجه گردد قانون و دولت از آنها حمایت خواهند کرد. به علاوه خدماتی مانند وام، بخشودگی مالیات و… نیز شامل کسبوکارهای ثبت شده میشود؛ لذا میتوانیم بگوییم اگر یک شرکت ثبت شود امنیت شغلی بیشتری برای مدیر و کارمندان شرکت به وجود خواهد آمد.
- تقسیم مسئولیت و کاهش فشار کاری:
ثبت شدن یک شرکت نیاز به تقسیم مسئولیت و داشتن دو الی سه نفر شریک دارد. بستن قرارداد و انجام پروژه رسیدگی به مراحل مالی و مدیریت در اجرای کار در شرکت میان اعضا تقسیم خواهد شد. به همین علت استرس و فشار کاری کاهش مییابد؛ بنابراین میتوانیم بگوییم که امنیت شغلی فرد برای داشتن یک زندگی سالم تأمین خواهد شد.
- انجام فعالیت های تخصصی:
ثبت کردن شرکت سبب میشود که بتوانید حوزههای تخصصی بیشتری را پوشش دهید. به عنوان مثال اگر یک شرکت ساختمانی وارد بازار کار شود میتواند مسئولیت صفر تا صد کار را بر عهده بگیرند و تمام فعالیتها را میان اعضا تقسیم کند. هنگامی که یک شرکت میخواهد تمام مراحل انجام پروژه را به پذیرد تخفیف بیشتری برای مشتریان در نظر خواهد گرفت. از این رو تعداد افراد بیشتری به آنها مراجعه میکنند و شرکت همواره میتواند مشغول به درآمدزایی باشد. اکنون برای پاسخ سؤال چرا باید شرکت ثبت کنیم میتوان گفت که ثبت شرکت باعث افزایش درآمد خواهد شد.
- پیشگیری از ورشکست شدن:
اعضای شرکت در سود و زیان یک پروژه با یکدیگر شریک هستند؛ لذا اگر انجام یک پروژه با مشکل مواجه شود ضرر آن میان تمام اعضا متناسب با مسئولیتی که دارند تقسیم خواهد شد؛ بنابراین از ورشکست شدن یک شخص جلوگیری خواهد شد.
- برخورداری از امتیازات قانونی:
زمانی که شرکت ثبت گردد امتیازات قانونی شامل آنها نیز میشود. به همین دلیل شرکت ثبت شده در قراردادهای دولتی، مناقصهها و مزایدههای پرسود حضور مییابد و منافع زیادی را برای افراد حقیقی و حقوقی شرکت کسب خواهد کرد. برخی افراد تمایلی به فاش شدن نامشان جهت شرکت در مناقصهها و معاملات کلان ندارند در چنین مواقعی با یک شرکت معتبر قرارداد امضا میکند و شرکت بهجای او در این معاملات حضور مییابد. در نظر داشته باشید که شرکتها بدون اعلام نام حقیقی فرد در تمام قراردادها و مزایدهها شرکت میکنند و در صورت نیاز با نهادهای بزرگ و خصوصی نیز وارد مزایده خواهند شد. چنین امتیازاتی برای افرادی که کسبوکار خود را ثبت نکردهاند وجود ندارد.
- اجازه گسترش فعالیت:
اگر شخصی از شما پرسید که چرا باید شرکت ثبت کنیم جهت پاسخ به او بگویید که ثبت کردن شرکت میتواند باعث شود که کسب و کار به خارج از محدوده فعالیت نیز گسترش یابد و در سایر استانها و گاهی در سایر کشورها نیز به فعالیت بپردازد. اگر کسب و کار شما قانونی و ثبت شده نباشد با محدودیت مواجه خواهید شد و اجازه تأسیس نمایندگی و … را به شما نمیدهند.
- بهره وری از سرمایههای انسانی:
امروزه جذب کردن نیروهای انسانی و بستن قرارداد با مدیران، کارمندان و مشتریان با سختیهای منحصر به فردی مواجه شده است. زمانی که یک شرکت ثبت شده باشد اعتماد میان طرفین قرارداد افزایش مییابد. از این رو بستن قرارداد با شرکتها بسیار آسانتر است. بهعلاوه امنیت ذهنی که ثبت شرکت برای کارمندان و مشتریان به وجود میآورد و باعث میشود تا فعالیت شرکت بدون محدودیت به سمت موفقیت پیش برود. ازاینرو هیچگاه با سؤال چرا باید شرکت ثبت کنیم خود را محدود نکنید.
چگونه می توان شرکت را ثبت کرد؟
جهت ثبت شرکت ابتدا باید با انواع شرکتها و نحوه ثبت کردن آنها آشنا شوید. به همین دلیل ابتدا نوع کسب و کار خود را معین کنید و سپس برای ثبت کردن آن اقدام کنید. در نظر داشته باشید که برای ثبت شرکت وجود حداقل دو شریک الزامی است. همچنین قبل از ثبت شدن باید هزینههایی از شما میگیرند را بررسی کنید تا در صورت نیاز بتوانید آنها را بپردازید.
این هزینهها شامل هزینه درخواست ثبت شرکت به علاوه هزینه تعیین و ثبتنام در سامانه است. همچنین هزینه پاکت و پست مدارک با هزینه حقالثبت در ادارات و بسیاری از هزینههای دیگر که در این مسیر از شما دریافت میکنند خواهد شد. در صورت نیاز میتوانید خودتان تمام این مراحل را پیگیری کنید و یا آن را به یک مؤسسه ثبت شرکت به بسپارید.
اگر نمیخواهید کارهای ثبت شرکت را خودتان انجام دهید و آن را به یک مؤسسه میسپارید باید بگویم که ابتدا از شما سؤال چرا باید شرکت ثبت کنیم را خواهند پرسید. زمانی که با چنین سؤالی روبرو شوید اگر یک جواب قانعکننده و منطقی نداشته باشید نمیتوانید بهخوبی روند ثبت شرکت را پیش ببرید. پس سعی کنید قبل از همه چیز به پاسخ این سؤال بیندیشید.