با توجه به گزارش اداره کسب و کارهای کوچک در آمریکا، بیش از ۵۰ درصد کسب و کارهای کوچک در سال های اول با شکست مواجه شده و ۹۰ درصد آن ها در پنج سال اول از بین می روند.

نداشتن تجریه

عدم تجربه کافی از مهارت های شغلی و همچنین مهارت مورد نیاز بازار باعث می شود زمانی که کسب و کار خود را راه اندازی کردیم با مسائلی برخورد کنیم که در کتاب ها و جزوات علمی و دانشگاهی نوشته نشده و منجر به تضعیف حضور ما در بازار شود.

نداشتن سرمایه کافی

پیش بینی نادرست و کمتر از واقعیت هزینه های یک کسب و کار، باعث می شود در تأمین مالی اولیه، سرمایه کمتری را در نظر بگیریم و متأسفانه پس از راه اندازی کسب و کار، مجبور به پرداخت سایر هزینه ها و همین طور بازپرداخت تسهیلات بانکی شویم که منجر به شکست جدی کسب و کار خواهد گردید.

نداشتن جایگاهی مناسب

جایگاه کسب و کار در دو بعد قابل تأمل است. یکی موقعیت مکانی کسب و کار است که ممکن است مطابق اصول بازار نباشد. هر شغلی برای خود، مساحت، موقعیت، مسیر و راسته، وضعیت تردد و دسترسی، دیدخور، پاخور و حتی فضای پارکینگ خاصی می خواهید. همچنین از بعد دیگر، جایگاه آن کسب و کار در بازار نسبت به سایر رقبا نیز باید در سطح مناسبی باشد. قرار گرفتن در سطحی پایین، احساس عدم اطمینان و عدم تمایل به خرید، در مشتریان ایجاد می کند.

عدم وجود کنترل قوی

یکی از مهم ترین وظایف مدیر کسب و کار، استفاده از سیاست مطلوب نظارتی و استفاده از ابزارهای کنترلی مناسب بر حوزه کسب و کار است. عدم آگاهی مدیر کسب و کار از اتفاقات، جریانات و روندهای داخلی و بیرونی، قطعاً منجر به شکست زود هنگام یک کسب و کار خواهد شد. 

سرمایه گذاری بیش از اندازه در دارایی های ثابت

وجود برنامه مالی کمک می کند تا کل هزینه های اولیه شروع و راه اندازی کسب و کار به خوبی برآورده شده و این امتیاز را به کاسب و کارآفرین بدهد که بتواند با بودجه بندی مناسب، در بخش های مختلف هزینه های خود را تخصیص و کنترل کند.

قراردادهای اعتباری ضعیف

بازاریابی ضعیف و عدم انعقاد قراردادهای همکاری مناسب با مشتریان هدف باعث می شود، کسب و کار نتواند هزینه های خود را پوشش دهد و در وضعیت زیانده باقی بماند.

استفاده شخصی از سرمایه های تجاری

کلیه برداشت های مالی مالک کسب و کار از محل درآمدها باید منطبق با اصول حسابداری و برنامه های مالی از پیش تعیین شده باشد. نکته مهم در هر کسب و کار، داشتن تفکر توسعه و گسترش در آینده کسب و کار است که باید با پس انداز و سرمایه گذاری مناسب محقق شود.

رشد بدون انتظار

گاعی تقاضای بازار از محصول یا خدمت آن چنان زیاد می شود که خارج از توان پاسخگویی آن کسب و کار می شود. این نیاز بدون پاسخ منجر به سرخوردگی مشتریان و ایجاد حس بی اعتمادی در آنان، همچنین یافتن دلیلی مناسب برای حضور رقبای قوی و جدی در بازار خواهد شد. 

رقابت

فضای رقابتی کسب و کار همواره به شکل مثبت و منفی وجود داشته و خواهد داشت. رقبا همیشه با زیر نظر گرفتن کسب و کار شما، در یک لحظه غفلت، با حضور و تبلیغاتی پررنگ، سهم خود را در بازار افزایش می دهند. در این بخش نیز از استراتژی ها و ترفندهای گوناگونی در بازار استفاده می کنند.

فروش پایین

عدم آشنایی با مهارت های شغلی به ویژه هنر فروش باعث می شود که کسب و کار شما با وجود داشتن ایده اولیه، تیم و سرمایه گذاری مناسب، متأسفانه نتواند کسب درآمد مطلوبی انجام دهد و به شکل زیانده ادامه حیات دهد.

مهارت در تصمیم گیری

یکی از عوامل پیشرفت و موفقیت یک کسب و کار، تصمیم گیری است. یکی از بهترین تصمیم ها یادگیری این موضوع است که چگونه تصمیم گیرنده خوبی باشید. این امر به تعهد، درک و مهارت نیاز دارد که بسیار مهم و ارزشمند است.

مراحل ده گانه یک تصمیم گیری مناسب

1. تا حد امکان مفاد تصمیم گیری خود را تعریف کنید. آیا این واقعاً تصمیم خودتان است یا تصمیم شخص دیگری است؟ آیا واقعاً نیازمند این تصمیم گیری هستید؟ چرا این تصمیم گیری برای شما مهم است؟ چه کسی در این تصمیم گیری ذینفع است؟ ارزش این تصمیم گیری برای شما به چه میزان است؟

2. هر راهکاری را که به ذهنتان می رسد، بنویسید؛‌چرا که به تصویر کشیدن راهکارهای متفاوت مهم است.

3. فکر می کنید از کجا می توانید اطلاعات مفید بیشتری به دست آورید. اطلاعات جدید منجر به راهکارها و انتخاب های بیشتری نیز می شوند. کسانی که می توانید از آن ها اطلاعات به دست آورید، دوستان، همکاران، خانواده، سازمان های حرفه ای، خدمات آنلاین، روزنامه ها، مجله ها، کتاب ها و غیره هستند.

4. انتخاب های خود را بررسی کنید. از منابع اطلاعاتی مشابه برای کسب ایده های خاص استفاده کنید و برای هر انتخاب معیار خاصی را مشخص کنید. هر چه اطلاعات بیشتری به دست آورید ذهنتان برای تصمیم گیری فعال تر خواهد شد

5. ذخیره انتخاب ها: اکنون شما دارای گزینه های متفاوت  هستید و زمان آن رسیده است که آن ها را بررسی کنید و ببینید کدام یک از آن ها برای شما کارآیی بیشتری دارد. به دنبال انتخاب هایی باشید که این امکان را برای شما فراهم سازند تا به بیشترین افتخار برسید. انتخاب هایی که با معیارهای شما سازگاری ندارند را حذف کنید.

6. نتایج هر انتخاب را به تصویر بکشید. برای هر انتخاب باقیمانده در فهرست خود را به تصویر بکشید، بدین صورت نقایص شما مشخص می شود.

7. یک بررسی واقعی انجام دهید. کدام یک از انتخاب های باقیماندهبه واقعیت نزدیک تر است؟ هر چه خلاف آن را ثابت می کند، آن گزینه را حذف کنید. 

8. کدام گزینه با شما سازگاری دارد. اگر نسبت به تصمیمی که اتخاذ کرده اید خشنود هستید، اما احساس می کنید  که با اهداف شما سازگاری ندارد، بدانید که تصمیم صحیحی نگرفته اید و این انتخاب برای شما کارساز نخواهد بود.

9. شروع کنید. زمانی که تصمیمی اتخاذ می کنید آن را عملی سازید. همیشه این فرصت را دارید که ذهن خود را در آینده تغییر دهید.

10. اجرا کنید.

Rate this post

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

سوالی دارید؟ با ما صحبت کنید!
مکالمه را شروع کنید
سلام! برای چت در WhatsApp پرسنل پشتیبانی که میخواهید با او صحبت کنید را انتخاب کنید
اسکرول به بالا