تغییرات شرکت چیست و انجام آن چه زمانی ضرورت دارد؟

فعالان اقتصادی و صاحبان شرکت ها و موسسات ممکن است پس از ثبت هر شرکت اقدام به ایجاد تغییرات در بنگاه اقتصادی خود نمایند. طبق قانون تجارت، هر تغییری در اساسنامه باید به صورت رسمی به اداره ثبت شرکت ها اعلام شود. به طور مثال، یکی از رایج ترین و پر درخواست ترین تغییرات شرکت، تغییر آدرس است.

در ماه 200 قانون تجارت آمده است که در موارد زیر ثبت تغییرات شرکت الزامی می باشد.

 

کلیه تصمیمات مبنی بر تغییرات شرکت باید طی یک صورتجلسه رسمی تنظیم و به اداره ثبت شرکت ها ارسال گردد. نوع این جلسات صورتجلسه، می تواند با یکدیگر متفاوت باشد. به صورت کلی سه نوع صورتجلسه وجود دارد:

 

 

 

 

 

انواع تغییرات شرکت

انواع تغییرات شرکت می تواند شامل موارد زیر باشد. در نظر داشته باشید که دامنه این تغییرات، بسیار گسترده بوده و هر نوع تغییری مستلزم ضوابط و الزامات قانونی منحصر به فرد خود است.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

مدارک مورد نیاز برای ثبت تغییرات شرکت

به مانند تمامی مراحل قانونی برای امور ثبت شرکت ها، هر تغییری ابتدا نیازمند مدارک اولیه شامل مدارک هویتی تمامی اعضا و شرکا  است. مدارک دیگر می توانند به شرح زیر برای ثبت هر نوع تغییر متفاوت باشند.

 

 

مراحل و نحوه ثبت تغییرات شرکت و ثبت نام در سامانه

برای ثبت تغییرات شرکت، ابتدا به سایت سازمان اسناد و املاک کشور مراجعه و در قسمت ثبت تغییرات، می توانید فرم های مورد نیاز را تکمیل نمایید. در ادامه با بارگذاری مدارک مورد نیاز و تهیه متن صورتجلسه درخواست خود را ثبت و روی گزینه “پذیرش نهایی” کلیک نمایید.

پس از دریافت کد پیگیری پذیرش نهایی می بایست آن را در دو نسخه پرینت شده و به همراه کلیه مدارک و مستندات در پاکت زرد رنگ مخصوص تغییرات شرکت که از باجه های پستی قابل تهیه می باشد، از طریق اداره پست به اداره ثبت اعلام شده در تاییدیه پذیرش ارسال نمایید.

در این مرحله پرونده شما توسط کارشناسان اداره ثبت شرکت ها بررسی و تعیین تکلیف می شود. مدت زمان رسیدگی ممکن است بین ده الی 20 روز به طول بی انجامد. این اطمینان خاطر را داشته باشید که درخواست شما مورد بررسی واقع می شود و کلیه مراحل و اعلانات مورد نیاز، در تمام مراحل از سوی سازمان ثبت اسناد و شرکت ها اطلاع رسانی می گردد.

به این مطلب امتیاز دهید