ثبت برند و علامت تجاری
هلدینگ ثبتی و حقوقی آفریقا با سال ها تجربه و تیمی متشکل از مشاوران، وکلاء و همچنین نیروهای متخصص در زمینه ثبت برند و ثبت علامت تجاری ، و صرف ساعت ها وقت، در پی حل و رفع مشکلات موسسات در زمینه ثبت برند است. هلدینگ آفریقا مفتخر است با جلب و جذب رضایت موسسات و شرکت های داخلی و خارجی، گامی محکم و اثر گذار در این زمینه بردارد.
همه چیز درباره ثبت برند
ثبت برند چیست، چه انواعی دارد و چرا باید برندمان را ثبت کنیم؟ با این کار چه مزایایی به دست میآوریم؟ مدارک لازم برای ثبت کردن برند چیست؟ مراحل این کار چگونه است و در نهایت چقدر باید هزینه کنیم؟ تمام آنچه که نیاز است در مورد برند ثبت کردن بدانید را ما در طول این مطلب ذکر کرده و توضیح دادهایم. با مطالعه این مطلب به راحتی میتوانید با طی کردن مراحل ذکر شده، برند تجاری خود را ثبت کنید.
ثبت برند چیست؟
برند در واقع نام و لوگوی یک شرکت تجاری است که دیگران به واسطه آن شرکت را میشناسند. برند معرفیکننده خدمات، محصولات و ویژگیهای یک شرکت یا ارگان میباشد. برند را نام یک تجارت نیز میشناسند! چنانچه میخواهید تجارتتان موفق شود، نیاز به برند و برندسازی دارید.
اولین قدم بعد از ثبت شرکت برای داشتن یک تجارت موفق ثبت برند است. مدیران شرکتها و کسب و کارها بر اساس قوانین ثبت برند میتوانند نام بازرگانی کسب و کار خود را ثبت کرده و با آن نام کسب و کارشان را به مردم معرفی کنند. امروزه برند تبدیل به یک اصل و نکته اساسی برای هر بیزینس و کسب و کاری شده است. تا زمانی که کسب و کاری نام و لوگو تجاری نداشته باشد، دیگران آن را نمیشناسند و او فرصت معرفی خود را پیدا نمیکند.
چنانچه ثبت برند نکنید ولی نام تجاری داشته باشید، دیگران به راحتی میتوانند به صورت قانونی نام تجاریتان را برای خود ثبت کرده و با اسم و رسم شما فعالیت کنند. چنانچه نمیخواهید این اتفاق بیفتد، حتما باید مراحل ثبت نام و لوگو تجاری را پشت سر بگذارید تا از حمایتهای قانونی کپیپرداری نام برند بهرهمند شوید. بعد از این کار شما میتوانید نام برند خود را در تبلیغات و روی محصولات درج کرده و به این شکل مشتریان بیشتری به دست آورید.
انواع برند تجاری
ثبت برند به دو صورت لاتین و فارسی انجام میشود. همچنین ثبت کردن برند برای برای افراد حقیقی و حقوقی متفاوت است و این افراد باید مدارک جداگانهای برای این کار به اداره مالکیت معنوی ارائه کنند. همچنین برخی برندها به صورت بینالمللی ثبت میشوند که باید از طریق سامانه مادرید اقدام به ثبت بینالمللیشان کرد.
ثبت برند در کشور ایران
شاید این سوال در ذهن شما هم پیش آمده باشد که چرا در کشور ایران که قوانین کپی رایت چندان رعایت نمیشود، برند ثبت کنیم؟ این کار به چند دلیل نیاز است تا کشور در ایران انجام شود. در زیر به ذکر این دلایل میپردازیم:
- با ثبت برند مانع سوء استفادههای احتمالی از اعتباری که با نام تجاریتان به دست آورده بودید میشوید. برخی افراد سودجو به راحتی میتوانند با ثبت کردن نام برندتان، تمام شهرت و اعتبارتان را از آن خود کنند.
- ثبت برند جنبه تبلیغاتی داشته و امروزه لازمه هر تبلیغ داشتن برند است. تا نام و لوگو تجاری نداشته باشید نمیتوانید خود را به دیگران معرفی کنید. در واقع برند شما شناسنامه محصولات و خدماتتان است و مثل یک ویترین در جذب مشتریان تاثیر به سزایی دارد.
- با برند ثبت کردن مشتریان دائمی پیدا میکنید. چنانچه فردی از خدمات یا محصولات شما استفاده کرده و از آن رضایت داشت، نام برندتان را در ذهن میسپارد تا دفعه بعد هم از خدماتتان استفاده کند. چنانچه نام برندی نداشته باشید، او شما را به فراموشی خواهد سپرد.
چرا باید برند ثبت کنیم؟
وقتی که کسب و کار یا شرکتی فعالیت کاری خود را آغاز میکند، باید نسبت به رقبا متمایز بوده و خود را به خوبی به مردم معرفی کند. برای این کار نیاز به یک نام دارد تا مردم او را بشناسند. نام انتخابی او باید با سایر شرکتها و کسب و کارها متمایز باشد تا مبادا مردم آن را با دیگران اشتباه بگیرند.
ممکن است سالها در زمینه خاصی مشغول به فعالیت باشد و همه شما را با نام خاصی بشناسند. اما شما این نام را به صورت قانونی ثبت نکنید. در این زمان سودجویان و افراد متقلب به راحتی میتوانند از نام شما سوءاستفاده کرده و حقوق آن را به نام خود ثبت کنند. پس از این اتفاق، آنها میتوانند خود را مالک تمام دست رنج و شهرتی که به دست آوردهاید معرفی کنند. در برابر این افراد شما از لحاظ قانونی هیچ اقدامی نمیتوانید انجام دهید. چنانچه نمیخواهید این اتفاق بیفتد، باید فورا نامی که مردم شما را با آن میشناسند را ثبت قانونی کنید یا از همان ابتدای شروع کسب و کاری مراحل قانونی کردن نام و برند را طی کنید تا دست سودجویان را برای استفاده از شهرت و دست رنجتان کوتاه نمایید.
وقتی که نام تجاری و علامت تجاری به صورت قانونی ثبت شود، دیگران اجازه استفاده از آنها را نداشته و میتوانید مالکیت نام و برند را تا همیشه حفظ کنید. ثبت برند در بسیاری از کشورهای جهان رایج است تا از بروز هرج و مرج جلوگیری شود. هر برند در هر کشور باید متعلق به یک شرکت باشد و همچنین میبایست شباهتی با شرکتهای دیگر نداشته باشد. برای جلوگیری از ثبت یک برند تکراری به صورت جهانی نظام بینالمللی به نام WIPO وجود دارد که با عده نامه اداره میشود.
ثبت برند مادرید
با استفاده از سیستم مادرید یا WIPO میتوانید برندتان را به صورت بینالمللی ثبت کنید. برای این کار باید در وهله اول برند را در کشور خودتان به ثبت برسانید. سیستم مادرید تشکیل شده از دو عهدنامه میباشد که در سطح جهانی مورد قبول واقع شده است. فرد متقاضی برای ثبت برند به صورت بینالمللی باید مدارک خود را به دفتر WIPO ارسال نماید. دفتر این مجموعه در ژنو است. بعد از ارسال مدارک به این مجموعه، کارشناسان آن را بررسی خواهند کرد. بعد از انجام بررسیها، علامت در WIPO ثبت خواهد شد و به کشورهای تعیین شده ارسال میگردد. این یک پروسه اداری است که باید انجام شود. چنانچه شرکتی درخواست شما را رد کند، این امتناع به WIPO ابلاغ خواهد شد و در دفتر بینالملل به ثبت خواهد رسید. سیستم WIPO سیستمی بینالمللی است اما ثبت یا عدم ثبت آن در کشور تشخیص داده میشود.
مزایای ثبت برند
با ثبت برند نسبت به نام و علامت تجاریتان حق انحصاری خواهید داشت. از جمله دیگر مزایایی که برند ثبت کردن برایتان به ارمغان میآورد میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- ایجاد تفاوت میان خود و سایر رقبا
- امکان تبلیغات محیطی و شرکت در نمایشگاه
- موجب خاص بودن کسب و کار و شرکتتان میشوید
- برند معرف انحصاری شرکت شماست
- کاهش هزینههای جانبی کالا یا خدمات
- کاهش هزینههای تبلیغاتی و معرفی خود به مشتریان
- برخی افراد با ثبت برندهای تجاری و واگذاری کردنشان به دیگران، منبع درآمدی برای خود دست و پا میکنند.
ثبت برند چگونه انجام میشود؟
فلسفه ثبت برند برای جلوگیری از سوءاستفاده دیگران از نام و لوگو تجاری شرکت شما است. به همین جهت اگر میخواهید برندی ثبت کنید باید مطمئن شوید که از قبل شخص دیگری آن را ثبت نکرده باشد. نام تجاری و لوگویی که شما انتخاب میکنید باید کاملا منحصر به فرد بوده تا کاملا مختص کسب و کارتان باشد. چنانچه نمادی ثبت کردید که حتی شبیه به برند دیگران بود، ممکن است گولزننده بوده و ذهن مردم را به اشتباه بیندازد. یعنی مردم شما را با کسب و کاری دیگر اشتباه بگیرند.
اگر نامی که شما میخواستید به عنوان نام تجاری شرکتتان انتخاب کنید در گذشته توسط شخص دیگری انتخاب شده بود، دیگر نمیتوانید از آن نام برای کسب و کار خود استفاده کنید. مراکز مختلفی جهت استعلام قابلیت ثبت برند وجود دارند که با استفاده از خدمات آنها میتوانید متوجه تکراری بودن نام انتخابی شوید. به یاد داشته باشید که نام برند با نام شرکت متفاوت است. امروزه برندهای مختلفی هستند که با نام شرکتشان متفاوت هستند. شما میتوانید جدای از نام شرکت، برندی برای کسب و کار خود به وجود آورده و بر اساس آن فعالیتهای تجاریتان را شروع کنید. یکی از بارزترین مثالها برای این موضوع برند دیجی کالا است که متعلق به شرکت نوآوران فن آوازه میباشد.
مراحل و مدت زمان لازم برای ثبت برند
برای ثبت برند نیاز است در وهله اول در وب سایت اداره مالکیت ثبت نام کرده و تشکیل پرونده دهید. بعد از ثبت اظهارنامه برند، شما میتوانید مراحل ثبت علامت تجاریتان را طی کنید. بعد از ارجاع دادن پرونده، چیزی حدود 15 تا 45 روز کاری طول میکشد تا وضعیت درخواست و پروندهتان مشخص شود. در زیر گام به گام مراحل ثبت علامت تجاری را ذکر کردهایم:
- تهیه نام اولیه در سامانه مالکیت معنوی
- گرفتن یک برگه و رفتن به دفترخانههای اسناد رسمی برای تایید و گرفتن گواهی امضا
- بارگذاری کردن گواهی امضا در سامانه ثبت برند اداره مالکیت معنوی و سپس گرفتن نام کاربری و رمز عبور
- ثبت نام علامت تجاری و مشخصات مربوط به آن در اظهارنامه
- تحویل مجوز فعالیت به دفترخانه برای تایید اصل مدارک در سامانهای که از مهر سال 1400 به دفتر اسناد رسمی تفویض شده است
- بررسی و ارزیابی کردن کارشناسان اداره ثبت
وضعیت پروندهها هنگام ثبت برند
بعد از اینکه پرونده تشکیل شده و به سازمان اداره مالکیت ارجاع میشود، ممکن است 3 حالت برای درخواست شما به وجود بیاید که در زیر به توضیح آنها میپردازیم:
پرونده تایید شده
وقتی که پرونده شما تایید میشود، وارد مرحله ثبت روزنامه میشوید. در واقعا در این زمان هیچگونه نقصی در پروندهتان مشاهده نشده است. چاپ روزنامه در سه مرحله انجام میشود. مرحله اول زمان تایید است. یعنی با تایید پروندهتان در روزنامههای رسمی و کثیرالانتشار آگهی میگردد. آگهی به این منظور در روزنامهها ثبت میشود تا اگر کسی با نام تجاری شما مشکلی داشت یا شباهتی در آن با نام تجاری خود احساس کرد، اعتراض کند. آگهی اول بین 7 تا 10 روز به طول میانجامد. چنانچه پس از گذشت یک ماه هیچ اعتراضی برای نماد ثبت نشد، میتوانید آگهی دوم را ثبت کنید. آگهی دوم با به همراه داشتن شماره علامت تجاری انجام میشود. در هنگامی که آگهی دوم را ثبت میکنید، تقریبا میتوانید کار را تمام شده فرض کنید. بعد از چاپ آگهی دوم و قابلیت پیگیری آن در سایت، آگهی به همراه یک وکیل برای اخذ انحصار آن برند به اداره مالکیت صنعتی فرستاده میشود.
پرونده رد شده
چنانچه پرونده رد شد، باید در علامت تجاری خود تغییراتی به وجود آورده و مجددا برای ثبت برند اقدام کنید. یعنی مراحل را از اول پیش گرفته و دوباره پروندهسازی کنید تا بتوانید علامت تجاری جدید خود را ثبت کنید.
پرونده مشابهت یا نقص دارد
این وضعیت زمانی به وجود میآید که در پرونده نقصی وجود داشته باشد. در این زمان شما میتوانید با انجام پیگیریهای لازمه، نقص به وجود آمده را برطرف کرده و پرونده را دوباره به جریان بیندازید. بعد از اینکه نقص و مشکل را رفع کردید، پرونده تایید شده و میتوانید ادامه مراحل را طی کنید.
مدارک ثبت برند
چنانچه تمایل به ثبت نام تجاری دارید، باید مدارکی که در ادامه بیان میکنیم را جمعآوری کنید.
مدارک لازم برای ثبت برند حقیقی
- شناسنامه و کارت ملی (تصاویر مدارک شناسایی فرد متقاضی)
- گواهی امضا از دفترخانه اسناد رسمی
- ارائه مجوز فعالیت در حوزه مد نظر (جواز کسب، جواز مشاغل خانگی، پروانه فعالیت معتبر و …)
- کارت بازرگانی (مختص افرادی است که میخواهند برندشان را با نام لاتین ثبت کنند)
مدارک لازم برای ثبت برند حقوقی
- شناسنامه و کارت ملی مدیر عامل شرکت (تصاویر مدارک شناسایی)
- ارائه آگهی تاسیس شرکت (حوزه فعالیت برندتان باید در موضوع فعالیت شرکت ثبت شده باشد)
- کارت بازرگانی (چنانچه تمایل به ثبت نام لاتین برند داشتید)
- چنانچه وکیل شرکتتان خدمات ثبت علامت تجاری را بر عهده دارد، باید مدارک نماینده قانونی نیز ارائه شود
مدارک لازم برای تمدید برند حقیقی
بعد از گذشت ده سال نیاز است تا برند حقیقی خود را مجددا تمدید کنید. برای تمدید مدارک زیر را تهیه نمایید:
- کپی شناسنامه یا کارت ملی مالک برند
- ارائه اصل یا کپی تصدیق ثبت شده
مدارک لازم برای تمدید برند حقوقی
برای برند حقوقی نیز نیاز است که بعد از ده سال مجددا آن را تمدید کنید. شرکتها و ارگانها میبایست مدارک زیر را برای تمدید علامت تجاری شان تهیه نمایید:
- ارائه روزنامه آخرین تغییرات اعضای هیئت مدیره شرکت
- کپی شناسنامه و کارت ملی دارندگان حق امضا
- ارائه اصل یا کپی تصدیق ثبت شده
نکات مهم درباره مدارک ثبت برند
به دو نکته زیر در مورد مدارک لازم برای ثبت علامت تجاری توجه داشته باشید:
- چنانچه تمایل به ثبت برند فارسی دارید، دیگر نیازی به کارت بازرگانی نداشته و با جواز کسب، پروانه فعالیت، یا هر مجوزی که مشخص میکند شما در حوزه برند مشغول به فعالیت هستند، میتوانید برندتان را به صورت فارسی ثبت کنید.
- چنانچه لوگو برند سه بعدی باشد، باید نمونه تصویر گرافیک شش زاویهای از آن تهیه کرده و ارائه کنید.
ویژگی های برند خوب
چنانچه قصد ثبت برند برای شرکت یا کسب و کارتان را دارید، باید برندی ثبت کنید که تمام مفاهیم، ویژگیها و هر آنچه مشتری نیاز است تا در مورد کسب و کارتان بداند را به او القا کند. علاوه بر این باید به خوبی زمینه فعالیت شما را معرفی کرده و ابهامی در این موضوع در ذهن مخاطب به وجود نیاورد. برندی که جایگاه اجتماعی داشته و بین مردم ارزشمند تلقی میشود، موفق است. شما باید کاری کنید که دیگران با نام برندتان ارتباط گرفته و حتی نسبت به آن احساس مالکیت کنند. بدیهیترین مثالی که میتوانیم برای این موضوع بزنیم برندهای تولید نوشابه هستند. امروزه برندهای کوکاکولا یا پپسی به قدری در ذهن و قلب مردم نفوذ کردهاند که برخی تبدیل به طرفداران دو آتیشه آنها شدهاند. یک برند خوب باید کاری کند که ذهن مشتری به کسب و کارش درگیر شده و با آن ارتباط قلبی بگیرد.
ثبت کدام برندها ممنوع است؟
نام برند انتخابی شما در صورتی که به موارد زیر توجه نکنید ممنوع اعلام میشود. نام و علامت انتخابی شما باید کاملا مختص به کسب و کارتان باشد پس اگر با توجه به این موضوع نام برند را انتخاب کنید، به مشکل نخواهید خورد.
- نمادهای دولتی، هلال احمر و ..
- نماد پرچم ایران با علامت مخصوص جمهوری اسلامی ایران
- علامتهایی که به دولت قبلی ایران ارتباط دارند و هر آنچه که از سوی دولت منع شدهاند
- علامت تجاری موسسات رسمی مانند صلیب سرخ و …
- کلماتی که برندتان را به ایران مرتبط کند ممنوع است مانند کلمههایی مثل دولتی و …
- علامتهایی که نظم عمومی را از بین ببرند
- علامتهایی که خلاف عفت عمومی باشند
- نباید علامات گمراهکننده در برند استفاده شوند. یعنی چنانچه برند شما در مورد قطعات صنعتی است، استفاده از عکس حیوانات روی آنها گمراهکننده است و نباید استفاده شود. یا مثلا اگر برندتان مربوط به لبنیات است نباید از عکس قطعات صنعتی در برند استفاده کنید.
- استفاده از نشانهای سلطنتی، سازمانهای بین المللی و …
- تشابه زیاد دو برند به یکدیگر به صورتی که نتوان تمایزی میان آنها احساس کرد.
نکات مهم در ثبت برند تجاری
به نکاتی که در زیر در مورد ثبت برند تجاری ذکر میکنیم توجه داشته باشید:
- علامات تجاری قابل نقل و انتقال هستند
- برای ثبت شرکت گواهی ثبت علامت ده ساله دریافت میکنید
- آرم و نمادی که برای شرکت انتخاب میکنید باید کاملا مطابق عرف جامعه باشد و تمام نکاتی که در موردشان در قبل ذکر کردیم درباره آن صدق کند
- برند انحصارات متعلق به شرکت و کسب و کار شماست
- چنانچه تمایل دارید شخص دیگری به صورت قانونی از نام برند شما استفاده کند، ، باید به صورت قانونی به او اجازه این کار را بدهید.
- داشتن برند اختیاری است اما چنانچه دولت آن را الزامی بداند، شما موظف به ثبت آن هستید.
- برای ثبت برند باید مجوزی برای اینکه شما فعالیتی در زمینه آن برند انجام میدهید ارائه کنید. مثلا اگر شرکتی میخواهید برندش را ثبت کند، میتواند اساسنامه شرکت را ارائه کند.
طراحی نماد شرکت
چنانچه قصد طراحی و ساخت نماد و آرم تجاری دارید به توضیحاتی که در زیر ذکر میکنیم توجه کنید تا مناسبترین نماد را طراحی نمایید. نمادها و علامتها در 4 دسته تقسیم بند میشوند که این دسته بندی شامل موارد زیر است:
علامت های دلخواه یا خیالی
علامتهای خیالی ارتباط منطقی با محصول یا خدمات شما ندارند. بارزترین مثالی که میتوان برای این نوع نمادها آورد، شرکت اپل است که بین نماد و محصولات آن هیچ ارتباطی نیست. برندهای خیالی و دلخواه به صورت ذاتی متمایز هستند یعنی قادر به شناختن یک محصول اساسی میباشند و از درجه حفاظت بالایی نیز برخوردارند.
علامت های حاشیه ای
علائم حاشیهای ویژگیهای خاص محصول یا خدمات را معرفی میکند. به عنوان مثال واژه Coppertone حاوی لوسیون آفتابگردان میباشد ولی محصول پایهای خاصی را توصیف نمیکند.
علامت های توصیفی
این دسته از علامتها به صورت مستقیم محصول یا خدمات را توصیف میکنند. این نمادها به صورت ذاتی متمایز نیستند و در صورتی که معنی ثانویه به دست آورده باشند محافظت خواهند شد.
علامت های عمومی
علامتی است که کلیه محصولات متعلق به آن را توصیف میکند. مثلا واژه کامپیوتر یک اصطلاح عمومی برای تجهیزات کامپیوتری است.
ثبت برند، آغاز راه موفقیت در کسب و کار
به واسطه ثبت برند میتوانید موفقیت کسب و کار خود را تضمین کنید. هر چند در گذشته به دلیل عدم فضای رقابتی، ثبت کردن برند تجاری چندان اهمیتی نداشت، اما امروزه یکی از مهمترین مسائلی است که صاحبان کسب و کار و شرکتها باید به آن توجهای ویژه داشته باشند. با توجه به تمام نکات و مواردی که در طول مطلب به آنها پرداختیم، شما میتوانید برندی را به نام خود به ثبت رسانده و از آن برای اهداف تجاریتان استفاده کنید. چنانچه مشکلی در زمینه ثبت برند دارید و در ذهنتان سوالی بابت این موضوع به وجود آمده است، میتوانید همین حالا با کارشناسان و مشاوران ما تماس بگیرید تا به صورت کامل شما را راهنمایی کنند. کارشناسان ما در خدمت شما هستند تا به هر نوع سوال و پرسشی که دارید پاسخ داده و شک و تردیدتان در مورد نحوه ثبت علامت تجاری را از بین ببرند.
از آنجایی که هلدینگ آفریقا در این زمینه بنام و کار آزموده است تصمیم بر این دارد تا مراحل ثبت برند را با شما به اشتراک بگذارد.
مراحل ثبت برند
زمانی که اظهارنامه برند و لوگوی خود رادر سامانه مربوطه ارسال می کنید، این اظهارنامه در صف و نوبت بررسی سه کارشناس مربوط و همچنین رئیس اداره علائم تجاری قرار می گیرد. در واقع می توان گفت نوبت شما و این موضوع که اظهار نامه علائم تجاری چند شرکت پیش از شما در سامانه قرار گرفته شده است، تعیین کننده نوبت شما برای ثبت نهایی برند موسسه یا کمپانی تان می باشد.
مدت زمان ثبت برند به دو گروه تقسیم می شود:
- مدت زمان حدودی بررسی ۳ کارشناس مربوطه و رئیس اداره علامت تجاری و اعلام نظر این گروه که معمولاً در حدود ۱ ماه و یا کمتر زمان میبرد و اگر ثبت علامت تجاری مورد نظر از سوی هر ۴ نفر بلامانع تشخیص داده شود نوبت به سپری شدن زمان بخش دوم میرسد.
- مدت زمان مربوط به تشکیل پرونده فیزیکی علامت، پرداخت هزینههای روزنامه رسمی نوبت و چاپ آن و الزاماً سپری شدن ۳1 روز از تاریخ انتشار آن، پرداخت هزینه روزنامه رسمی دوم و چاپ آن، پرداخت حق الثبت، مراجعه حضوری مجدد به اداره مالکیت معنوی و دریافت سند برند که تمامی این موارد تحت هیچ شرایطی کمتر از ۴۵ روز نخواهد بود.
پس در نهایت می توان گفت که در مجموع زمان مورد نیاز برای ثبت لوگو و دریافت سند مربوطه، پرسه ای حدودا 50 روزه را طی خواهید کرد.
نحوه ثبت برند
موسسات و کمپانی ها جهت ثبت برند باید وارد سامانه ی http://iripo.ssaa.ir شوند . این سامانه که برای ثبت علائم تجاری شما ایجاد شده است، این امکان را به شما می دهد تا بدون مراجعه حضوری و با حفظ زمان، ثبت برند خود را انجام دهید.
پس از ورود به سامانه اظهار نامه ثبت برند را همراه با مدارکی که قبلا گفته ایم، تکمیل کنید. در این سامانه با کلیک بر لینک ثبت نام، وارد اولین مرحله از ثبت برند خود می شوید و مراحل را گام به گام طبق آنچه که به شما خواهیم گفت، طی می کنید.
مراحل به شرح ذیل می باشد:
- انتخاب نوع اظهار نامه در خواستیتان
- سپس اطلاعات شخصی اشخاص حقیقی، حقوقی، نماینده یا وکیل در صورت حضور، را در سامانه وارد کنید.
- مدارک نام برده شده را پس از اسکن، در سایت بارگذاری کنید.
- برای اطمینان بیشتر مدارک خود را باز بررسی نمایید و در صورت تایید شما، تایید نهایی را لمس کنید.
- از طریق پایگاه اینترنتی هزینه ای متقبل می شوید را پرداخت نمایید.
- پس از تکمیل و سپری کردن مراحل ثبت نام، سیستم نام کاربری، کد رهگیری و کلمه عبو را در اختیارتان می گذارد. (دریافت رمز و شماره اظهار نامه از طریق تلفن)
- در نهایت نوبت به امضا نسخه تایید شده می رسد که فرد مسئول موسسه یا کمپانی، یکی از نسخه ها را با مدارکی که قبلا برابر با اصل قانونی شده است، به همراه فیش پرداختی، به آدرس مرکزی پست می نماید.
پس از تکمیل اظهار نامه اینترنتی و ارئه مدارک خواسته شده، کارشناس مربوطه رسیدگی نهایی را انجام می دهد و نتیجه را پس از رسیدگی اعلام می کند. چنانچه در مدارک و لوگوی شما مشکلی وجود نداشته باشد، پس از رسیدگی و تایید ثبت برند شما، مراتب نهایی ثبت و واریز به متقاضی اطلاع داده می شود. در نهایت از طریق سامانه در روزنامه رسمی قوه قضاییه تاییدیه شما اعلام می گردد و پس از گذشت یک ماه، پرونده کمپانی شما در سایت اداره مالکیت صنعتی قرار می گیرد.
شایان به ذکر است، پس از تهیه مدارک ثبت در سامانه مربوطه، باید درخواست خود را از طریق سایت سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، مورد پیگیری قرار دهید. جالب است بدانید که علاوه بر سامانه، مراحل پیگیری و تکمیل در سایت، از طریق پیامک و حتی ایمیل هم انجام می شود. از این رو باید شماره همراه و آدرس ایمیل معتبر بوده و متعلق به رابط پیگیری باشد تا متقاضی در پیگیری اداری با مشکل خاصی برخورد نکند.
در آخر علامت پیشنهادی جهت ثبت، در صورتی که تمامی مراحل قانونی را طی و تایید شده باشد، در روزنامه رسمی کشور منتشر می گردد. اگر ظرف مدت زمان سی و یک روز از انتشار آگهی، اعتراضی از شرکت و اشخاص ذی نفع صورت نگیرد، اداره ثبت علامت و لوگوی مورد تقاضا را بابه نام متقاضی در دفتر مخصوص به ثبت می رساند و گواهی ثبت برند را به در خواست کننده تحویل می دهد.
در پایان
کلیه امور ثبتی خود را به هلدینگ آفریقا بسپارید. کارشناسان و مشاوران ثبت هلدینگ آفریقا، با دارا بودن سابقه ای درخشان در این زمینه، می تواند بهترین یاری رسان شما در این راه باشد.
هر کمپانی و موسسه ای که به بازار محصولی را ارائه می دهد، می تواند برای خود ثبت برند انجام دهد. اینگونه که باید برند نامبرده را طبق قانون در اداره ی ثبت شرکت ها و علائم و اختراعات به ثبت رساند. برای این منظور ماده ی دو قانون ثبت علائم و اختراعات مقرر داشته است که : “حق استعلام انحصاری برند فقط برای کسی شناخته خواهد شد که علامت خود را به ثبت رساند.”
اولین گام برای ثبت برند مورد نظرتان این است که نامی را برای موسسه یا کمپانی خود انتخاب کنید. باید در نظر داشته باشید که نام انتخابی شما نباید مشابه دیگری داشته باشد. برای همین به شما پیشنهاد می کنیم که از اسم های چند سیلابی یا مختلط استفاده کنید. علائم تجاری و برندی که می خواهید آن را به ثبت رسانید، باید ویژگی های زیر را داشته باشد:
- اسم انتخابیتان نباید مشتریانتان را گمراه کند. پس باید اسمی را انتخاب کنید که بطور واضح معرف موسسه و کمپانی شما باشد.
- برند شما باید ابتکارانه طراحی شود و وجه تمایزی با هم صنفیان شما داشته باشد.
پس از انتخاب نام برند، باید اظهار نامه خود را در سامانه اداره مالکیت صنعتی ثبت کنید. اگر نام انتخابی شما مورد تایید قرار گرفت، آگهی تقاضا برای ثبت برند صادر می گردد و در صورتی که اعتراضی وجود نداشته باشد، آگهی دوم در روزنامه رسمی به چاپ می رسد. پس از آن گوتهی ثبت برند صادر شده و به مالک موسسه یا کمپانی تحویل داده می شود.
برای ثبت علامت تجاریتان می بایستی کلیه مدارک قانونی را فراهم سازید.
مدارک مورد نیاز برای تقاضای ثبت اینترنتی علامت تجاری یا برند
- مدارک هویت اشخاص حقیقی (که مشمول کپی کارت ملی و کپی شناسنامه است.)
- مدارک هویت اشخاص حقوقی (که شامل کپی مدارک شناسایی صاحبان امضا موسسه مورد نظر است.)
- در صورتی که نام برند انتخابیتان لاتین یا عربی باشد، باید قبل از هر چیزی کارت بازرگانی را از ارگان مربوطه دریافت کنید.
- یک کپی از مجوز فعالیت خود به همراه داشته باشید.
- در صورتی که شرکت شما دارای وکیل رسمی است، می بایستی مدارک مربوط به نماینده یا وکیلی که دارای حق امضا است را نیز به همراه داشته باشید.
- هنگامی که قصد دارید تا برند خود را به ثبت اینترنتی برسانید، باید همزمان با پر کردن اظهار نامه، چند نمونه گرافیکی از برند خود را درون سامانه آپلود کنید. (نمونه علامت)
- اگر می خواهید ثبت برند خارجی داشته باشید، باید معادل ارزی هزینه ثبتی خود را بپردازید.
- برای اشخاص حقوقی لازم است تا کپی پروانه ساخت، کپی جواز تاسیس بهره برداری یا هر گونه مجوز فعالیت دیگری، به همراه داشته باشید.
- اگر می خواهید در شرایط خاص و در صورت نیاز از حق تقدم اسفاده کنید، باید مدارک مربوطه را همزمان با پر کردن اظهار نامه، ارائه دهید.
- می بایستی مدارکی که نشان دهنده حوزه فعالیت شما اع از پزشکی، آموزشی و… است را ارائه دهید.
- و در انتها هزینه پرداختی برای اشخاص حقیقی و حقوقی در سامانه به طور جداگانه قرار گرفته است.
برای انجام ثبت برند میتوانید به صورت رایگان از طریق فرم زیر اقدام فرمایید تا در اسرع وقت کارشناسان هلدینگ ثبتی و حقوقی آفریقا جهت هماهنگی ادامه کار با شما تماس حاصل کنند.