برند نشان دهنده بسیاری از موارد برای شناخت، آشنایی و …  یک کسب و کار است. برند یک شرکت تنها یک لوگو یا یک شعار نیست، بلکه شناسنامه یک شرکت در اذهان عمومی را می‌توانیم برند معنا کنیم. برندینگ قوی می تواند تا سال ها در ذهن مردم به یادگار بماند.

مثال بارز این موضوع برند ((تاید)) است که به عنوان نام مرسوم پودر لباسشویی استفاده می شود. در حال حاضر به دلیل برندینگ قوی شرکت تاید در گذشته، برای نام بردن از پودر لباسشویی در خانواده‌ها از واژه “تاید” استفاده می‌شود.

 مثال های دیگر مشابه و نام آشنا: ریکا (مایع ظرف شویی)، دلستر (ماءالشعیر)، سامسونت (کیف مدیریتی)، ژیلت (تیغ اصلاح) و … .

پس در کسب و کار خود باید با موضوع برندینگ بسیار جدی برخورد کنیم و برای این مسئله ارزش زیادی قائل شویم. اولین مرحله از اهمیت دادن به موضوع برند یا نشان تجاری؛ ثبت کردن برند است. با ثبت برند، مالکیت آن را به شکل سند به دست می آورید.

در ادامه با مراحل ثبت برند آشنا می شویم.

ثبت برند چیست؟

پس از طی مراحل مشخصی که در همین مقاله با آن آشنا خواهید شد (مانند انتخاب نام و نشان حرفه ای برای کسب و کار، تکمیل مدارک و…) مالکیت یک برند را به دست می آورید. این امر از لحاظ قوانین کپی برداری، استفاده از نام و ارزش برند توسط کلاهبرداران و … در حوزه کسب و کار بسیار اهمیت دارد.

 زمانی که کسب و کار شما شناخته شود، بخش بزرگی از ارزش کسب و کار شما را برند یا علامت تجاری یدک می کشد. پس باید مالکیت برند خود را داشته باشید و در یک کلام خیالتان از مالکیت حق برند راحت باشد.

هفت مرحله ثبت برند یا علامت تجاری برای یک کسب و کار

مرحله اول: تهیه هزینه ثبت برند؛ انتخاب نام و نشان برند

پس از اطمینان از موجودی کافی، نام و تصویر مناسبی برای برند خود انتخاب میکنید. نام و تصویر برند شما بهتر است در حوزه کسب و کار شما در ناخودآگاه مردم آشنا باشد و از لحاظ روانشناختی تصوری از کسب و کار شما را به مردم القاء کند.

 می توانید در این زمینه با مشاوران ما در تماس باشید تا راهنمایی های لازم را در طول مسیر به شما انتقال دهند.

مرحله دوم: استعلام قابلیت ثبت برند

 پس از انتخاب برند اولیه و اطمینان از پیمایش مسیر ثبت برند؛ باید استعلام بگیرید. استعلام برای نام تجاری یا لوگویی که انتخاب کرده اید. نباید نام و علامت تجاری شما با برند دیگری همخوانی داشته باشد.

 اگر برند “اویلا” ثبت شده است، دیگر هیچ شخصی و هیچ کسب و کاری نمی تواند نام تجاری “اویلا” را به عنوان برند خود ثبت کند.

حتی اگر شخصی با نام تجاری اویلا فعالیت کند؛ این عمل وی غیر قانونی بوده و می‌تواند از سمت مالکان شرکت اویلا مورد پیگرد قانونی قرار می گیرد.

مرحله سوم: تکمیل مدارک مورد نیاز

 پس از اطمینان از بکر بودن برند یا عدم استفاده کسب و کار یا شخصی دیگر از علامت تجاری مورد انتخاب شما؛ برای پیشروی در مسیر ثبت برند باید مدارک مورد نیاز را فراهم کرده و برای طی کردن مراحل قانونی اقدام کنید.

مدارک مورد نیاز برای ثبت برند:

الف) مدارک و اطلاعات مورد نیاز ثبت برند برای شخص حقیقی:

۱- کپی برابر اصل شناسنامه و کارت ملی شخص یا اشخاص متقاضی

۲- کپی برابر اصل کارت بازرگانی و یا کارت عضویت اتاق بازرگانی (اگر برند مورد نظر لاتین باشد)

۳- کپی برابر اصل مجوز فعالیت (پروانه بهره برداری، جواز تاسیس، پروانه ساخت یا هرگونه گواهی فعالیت صادره از نهادهای نظارتی و حاکمیتی دولتی)

۴- اطلاعاتی نظیر آدرس، کد پستی، ایمیل، شماره تلفن ثابت و همراه متقاضی

ب) مدارک و اطلاعات مورد نیاز ثبت برند برای شخص حقوقی:

۱- کپی روزنامه رسمی ثبت شرکت

۲- کپی آخرین روزنامه رسمی ثبت تغییرات شرکت (درصورت وجود)

۳- کپی برابر اصل شناسنامه و کارت ملی افرادی که در شرکت حق امضاء دارند

۴- کپی برابر اصل مجوز فعالیت (پروانه بهره برداری، جواز تاسیس، پروانه ساخت یا هرگونه گواهی فعالیت صادره از نهادهای نظارتی و حاکمیتی دولتی)

۵- کپی کارت بازرگانی و یا کارت عضویت اتاق بازرگانی (اگر برند مورد نظر لاتین باشد)

۶- اطلاعاتی نظیر آدرس، کد پستی، ایمیل، شماره تلفن ثابت و همراه صاحبان امضاء شرکت

مرحله چهارم: ثبت اظهارنامه علامت تجاری

پس از تکمیل مدارک نام برده شده، باید یک اظهارنامه در سایت مرکز مالکیت معنوی تکمیل کنید. در این مرحله کپی شناسنامه و کارت ملی شخص یا اشخاص، مجوز فعالیت و نمونه لوگو برند شما (تصویر ۶*۶ سانتی متر) مورد نیاز است.

 نکته: در صورتی که قصد دارید برند لاتین ثبت کنید، باید کارت بازرگانی داشته باشید.

با ارائه مدارک فوق و ثبت تصویر برند در سامانه و پرداخت هزینه های مورد نیاز، از برگه نمایش داده شده پرینت بگیرید. این برگه را به یکی از دفاتر ثبت اسناد رسمی برده و اطلاعات وارد شده را تایید کنید. پس از طی این مراحل، از دفتر ثبت اسناد گواهی امضا و فرم تایید اطلاعات کاربری دریافت خواهید کرد.

پس از آن، فرم تایید اطلاعات را در سامانه مرکز مالکیت معنوی وارد می کنید. سامانه یک نام کاربری و رمز عبور برای شما ارسال میکند که در اقدامات بعدی، مراحل اداری، نوبت شما در صف و… از این نام کاربری و رمز عبور استفاده کنید.

مرحله پنجم: تایید اظهارنامه

۳ کارشناس و رئیس اداره علائم تجاری، اظهارنامه ثبت برند شما را بررسی می‌کنند. در صورت تایید اعلام می‌کنند که این علامت تجاری فاقد نقص بوده و مورد تایید قرار گرفت. پس از این مرحله باید به صورت حضوری به اداره مالکیت معنوی مراجعه کنید و پرونده فیزیکی برند خود را تشکیل دهید.

مدارکی که در مراجعه حضوری باید همراه خود داشته باشید:

  • شناسنامه
  • کارت ملی
  •  اصل تصویر علامت تجاری
  •  اصل مدرک مجوز فعالیت
  • این مدارک نسخه اصلی مدارکی هستند که در زمان تکمیل اظهارنامه وارد سامانه کرده بودید.

مرحله ششم: اعلام تقاضای ثبت علامت تجاری

اداره مالکیت معنوی پس از بررسی و تشکیل پرونده فیزیکی ارائه شده از سمت شما و پرداخت هزینه؛ اقدام به انتشار موضوع تقاضای ثبت علامت تجاری در روزنامه رسمی می کند. روزنامه رسمی یاد شده، روزنامه رسمی نوبت اول یا آگهی تقاضای علامت تجاری به صورت مرسوم نامیده می شود.

برای پرداخت هزینه روزنامه رسمی نوبت اول تا ۳۰ روز بعد از اعلام بلامانع بودن ثبت برند فرصت پرداخت و پیگیری مراحل بعدی را دارید. پس از پرداخت تا نهایتاً یک هفته دیگر روزنامه رسمی چاپ و به آدرس اعلامی شما ارسال می گردد.

بر اساس قانون تا ۳۰ روز برای اعتراض به ثبت برند برای اشخاص ثالث مهلت وجود دارد. اگر در این 30 روز هیچ شخصی، کسب و کاری؛ برند و علامت تجاری شما را مغایر با حقوق خود ندانست و اعتراضی نکرد، امکان پرداخت هزینه روزنامه رسمی نوبت دوم مهیا می شود.

 حدود یک هفته بعد از پرداخت هزینه روزنامه رسمی نوبت دوم ، این روزنامه چاپ و به آدرس شما فرستاده می شود.

 در این مرحله هزینه حق الثبت را نیز باید پرداخت کنید.

مرحله هفتم: تحویل سند مالکیت برند

 پس از طی مراحل گفته شده، با مدارک ذیل به اداره مالکیت معنوی مراجعه می‌کنید و ضمن ارائه رسید، سند برند خود را تحویل می گیرید.

مدارک مورد نیاز برای تحویل گرفتن سند مالکیت برند:

  • یک نسخه از روزنامه رسمی نوبت اول
  •  یک نسخه از روزنامه رسمی نوبت دوم
  •  یک نسخه از اظهارنامه علامت تجاری
  •  ۱۰ نمونه از تصویر برند در ابعاد ۶ در ۶ سانتی‌متر

نکته: در صورتی که ثبت برند با علامت تجاری خود را به یک موسسه ثبتی سپرده باشید؛ نیازی به حضور فیزیکی شما در اداره مالکیت معنوی نیست. تمامی خدمات و مراحل گفته شده توسط موسسه حقوقی مورد قرارداد انجام می پذیرد.

Rate this post

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

سوالی دارید؟ با ما صحبت کنید!
مکالمه را شروع کنید
سلام! برای چت در WhatsApp پرسنل پشتیبانی که میخواهید با او صحبت کنید را انتخاب کنید
اسکرول به بالا